Tag hunden med på bilferie

Man siger, at hunden er menneskets bedste ven, og det kan derfor også være svært at skulle undvære sin pelsede, firbenede ven, når man skal på ferie. Heldigvis findes der måder, hvorpå du kan tage Fido med på ferie, så hele familien kan være samlet. Læs mere her om, hvordan du gør det.

Find en feriebolig

Det kan være meget svært at finde et hotel, som tillader kæledyr. Derfor kan du overveje at leje et sommerhus eller en feriebolig enten i Danmark eller i udlandet. En hurtig søgning på nettet giver dig et overblik over tilgængelige steder, hvor du kan tage hunden med. Bare husk at behandle ferieboligen eller sommerhuset, som du ville behandle dit eget hjem. Det vil sige, du bør huske at støvsuge hundehår op, før du tjekker ud og at vaske vovsen, hvis den er blevet beskidt af at befinde sig udenfor. På denne måde bliver ejeren ikke sur, og du ødelægger derfor heller ikke muligheden for andre hundeejere.

Sikkerhed under kørslen

Din hund bør fastspændes på forsvarlig vis under bilkørslen. Det kan du for eksempel gøre ved enten at købe en hundesele, transportkasse, som så også skal fastspændes eller et bur afhængigt af hundens størrelse og præference. Fordelen ved et bur i bilen er, at hunden er fastgjort under kørslen og eventuel bagage risikerer ikke at ryge ned oven på hunden. Buret skal selvfølgelig passe til hundens størrelse og kræver også, at din bil er af en vis størrelse.

Det kan desuden også være en god ide at give hunden godbidder undervejs eller distrahere den, hvis den føler sig utryg undervejs. Medbring udover godbidder også legetøj, vandskål og en flaske fyldt op med vand samt affaldsposer.

Væn desuden hunden til, at den ikke må komme ud af bilen, før du giver den lov. Det kan hurtigt gå galt, hvis den springer ud, ligeså snart du åbner bagdøren, især hvis I befinder jer på en trafikeret vej. Bed den om at blive, og giv så et tydeligt signal, når den gerne må hoppe ud.

Et godt tip er også at holde pauser undervejs, især hvis I kører langt – det vil sige over halvanden time. Kom ud, og stræk ben og poter, og få lidt at spise og drikke. Det er sundt for både mennesker og deres firbenede venner. Sørg altid for at give hunden vand under disse pauser. Ved de fleste rastepladser er der mulighed for at få vand til hunde, men ellers kan du altid medbringe en stor vanddunk, som hunden kan drikke af. Giv den også mulighed for at træde af på naturens vegne, så der ikke opstår uheldige situationer i bilen.

Spørg andre til råds

Hundegalleri.dk kan du altid stille spørgsmål vedrørende din hund og bilferier eller bare om hunde generelt. Her kan du læse alt om hunde, stille spørgsmål til andre hundeejere, tage på opdagelse i det online marked og uploade billeder. Siden er ment som et fællesskab for hundeejere og er et godt sted at stille spørgsmål.

Skriv en kommentar