Svært ved at finde hoved og hale i bilforsikring? Læs med her

At købe en bil for første gang er et spændende tidspunkt. Måske udspringer købet af et nyt arbejde, stiftelsen af en familie eller noget en helt tredje. På trods af alt det spændende, der hører med at købe ny bil, er der også en masse praktiske ting, der skal ses til. En af de ting er bilforsikringer. Hvis det er et ukendt og usikkert område for dig, kan du læse med i denne guide og danne dig et overblik.

Hvilke bilforsikringer er lovpligtige?

Der findes et hav af bilforsikringer, hvor nogle af dem er valgfrie, mens andre er lovpligtige. Hvis du lynhurtigt vil danne dig et overblik over forsikringer til din bil, kan du læse om bilforsikring til unge her.

Som bilejer er du forpligtet til at tegne en ansvarsforsikring. Den dækker over de skader, du ved et uheld måtte have påført en anden person, dennes ting eller køretøj. Mange tror, at ansvarsforsikringen også dækker for skader af ens egne ting, eller hvis man selv kommer til skade ved et færdselsuheld, men det gør den ikke. Den obligatoriske ansvarsforsikring dækker kun skader på andre personer og deres ting i forbindelse med en ulykke, som du er involveret i.

Hvis du ønsker, at du og din bil også skal forsikres, hvilket er en meget klog beslutning, skal du overveje at tegne henholdsvis en ulykkesforsikring og en kaskoforsikring. En ulykkesforsikring forsikrer dig, hvis du et kommet til skade eller er blevet invalid i forbindelse med et biluheld eller uheld i en anden sammenhæng.

Kaskoforsikring er en tilvalgsdækning til ansvarsforsikring, som du bedre kan sætte sammen, som du vil. Du kan for eksempel vælge en tilvalgsdækning til din ansvarsforsikring, som dækker tabet ved tyveri eller brand i din bil.

Det er meget individuelt, i hvor stor grad folk ønsker at forsikre sig selv. Nogen foretrækker at helgardere sig selv med alle tænkelige forsikringer, mens andre tager chancen. Hvad der er vigtigst, er at finde ud af, hvad du helst vil have. Hvis du sover bedre om natten af at vide, at din bil er forsikret, så er pengene godt givet ud. Hvis du derimod vil prioritere dine penge anderledes, er det op til dig.

Der følger mange fordele ved at vælge særlige tilvalgsdækninger til din ansvarsforsikring. For eksempel tilbyder nogle forsikringsselskaber oven i prisen autohjælp herhjemme eller i udlandet, retshjælp og mulighed for lånebil. Det kan altså derfor godt betale sig at forsikre sig selv, hvis uheldet nu er ude.

En masse valgmuligheder

Hvis du stadig er forvirret, så bare rolig. Forsikringer er ikke et letfordøjeligt emne, men ikke desto mindre er det vigtigt at tage stilling til. Hos din autoforhandler eller forsikringsselskab, står der en masse fagkyndige mennesker til rådighed og klar til at hjælpe dig med netop sådan nogle spørgsmål. Alternativt kan du spørge venner og familie til råds. Husk dog på, at det vigtigste er, hvad du føler er vigtigst at forsikre dig imod.

Skriv en kommentar