Sommerrengøring af motorcyklen

Solen står højt på himlen. De varme stråler vidner om, at sommertiden er ved at være over os for alvor. Med sommertiden hører en grundig rengøring af din motorcykel. Ved at tage det store læs og rense din motorcykel omhyggeligt, bliver udstyret bedre, ligesom standen forbedres og værdien opretholdes.

Selvom hovedrengøring af din motorcykel kan forekomme som en omfattende procedure, er arbejdet det hele værd. For at dit udstyr kan holde sin gode stand, skal det rengøres ordentligt, inden de to hjul skal hærge sommerens veje. I denne artikel vil du blive guidet til at foretage rengøringen på bedste vis, således at rengøringsprocessen foretages i rigtig rækkefølge og med de korrekte remedier.

Vask

Først vaskes maskinen let med vandslangen. Hvis du er indehaver af en højtryksrenser, kan det virke fristende at bruge denne. Du risikerer dog at beskadige motorcyklen med den stærke stråle. Hermed ikke sagt at den ikke kan bruges, du skal blot afholde dig fra at øge trykket, men i stedet vaske med en blid stråle. Således skylles snavs nemt af motorcyklen. Herefter blander du autoshampoo med lunkent vand og påbegynder vask af motorcyklen med børste og svamp.

Rens først det basale udstyr: krogene ved motoren, støddæmpere og omkring hjulene bør alle sprøjtes med en motorcykelrens. Vælg et middel der er beregnet til motorcykler fremfor det produkt, du har stående under køkkenvasken. Du risikerer at ødelægge motoren med grimme skjolder.

Når midlet har virket et par minutter, skal udstyret renses med børste, svampen eller lignende, du har ved hånden.

Kæden

Fjern først gammelt kædefedt, der er blevet generende. Dette kan du gøre med en smule petroleum på et gammelt stofstykke. Pas på med ikke at ramme dækkene med midlet – det skader hjulets styrke. Smør herefter kæden så den er klar til køre glidende på vejene.

Lakken

Herefter skal lakken rengøres. Det gøres med en ny spand af autoshampoo og lunkent vand. Det er vigtigt at være blid, når man renser lakken, så den ikke beskadiges. Brug derfor aldrig børster. Vælg i stedet en blød og helst nyindkøbt natursvamp, der skåner lakken.

Rensning

Hvis din motorcykels lak er har insekter på sig, kan disse blidt fjernes. Her kan du med fordel benytte dig af midler til formålet. Sådanne kan findes i butikker, der forhandler motorcykeludstyr.

Du risikerer at ødelægge glasset, hvis du renser det med almindeligt vinduespudsemiddel. Vælg i stedet insektfjernermidlet eller gnub det forsigtigt uden rensemiddel. Når alle dele er renset ned til den mindste detalje, skal motorcykel vaskes igen, så alle kemikalier flyder af.

Find mere inspiration og hjælp

Rådene og holdningerne til hvordan en motorcykel renses bedst er mange. Snak om emnet med ligesindede, der også er ved at klargøre deres gear til sommerturene. Online finder du også forums, hvor alt om motorcykler diskuteres. Du vil med sikkerhed blive inspireret af andres procedurer og fifs til vedligehold af udstyret. Ligeledes finder du andre, der oplever glæden af at have vinden i hovedet og fart i hjulene på motorcyklen i sommervarmen.

Skriv en kommentar