Sådan opnår du en fair pris hos mekanikeren

Mekanikere, bilværksteder og synshaller er alle varetaget af fagmænd, der er uddannet til at holde din bil i god stand og reparere den, når skaden er sket. Desværre findes der også utroværdige værksteder, der går mere efter din pengepung end efter at udføre ret ordentligt arbejde.

I denne guide hjælper vi dig til at minimere din mekanikerregning, så du undgår at falde i fælden hos en grådig mekaniker og i stedet finde de fair løsninger, der bedst tilgodeser dig og din bil.

Find en troværdig synshal

Det er lovpligtigt at få sin bil synet hvert andet år. Det er en udgift og en gene, du desværre ikke slipper for, men som du til gengæld kan minimere. Søg blandt alle danske synshaller, og find den i din nærhed, der har de bedste anmeldelser og højeste godkendelsesprocenter.

Bilen skal naturligvis godkendes på de rette vilkår. Det er ikke alle synshaller, der går deres kunders biler ligeså grundigt igennem. Find derfor en synshal, der er kvalificeret og som gør deres arbejde grundigt. Samtidigt er det ærgerligt, hvis bilen ikke godkendes på et svagt grundlag. Gå efter den synshal i dit område, der gør deres arbejde godt og samtidigt har en høj godkendelsesprocent, så du slipper for besværet ved ikke at blive godkendt.

Få aftalen på papir

Din bil vil med sikkerhed få brug for reparation og vedligehold ved et værksted i dens levetid. Du kan med fordel forhandle dig frem til en god pris, inden du indgår en aftale. Stil dig selv i den bedste situation ved at være bevidst om din mekanikers færdige pris og hav denne på papir, så dit værksted ikke kan afvige fra aftalen.

Mange har for vane at bruge den nærmeste mekaniker fremfor at undersøge markedet, inden de vælger, hvor de ønsker at modtage deres service fra. Ring flere mekanikere op og hør, om timepris såvel som eventuel fast pris på ydelse. Derved er du bedre stillet til at finde det mest kompetente og fair værksted.

Gå efter andres anbefalinger

Det bedste værksted er ofte det, andre anbefaler. Når rygtet om et kvalificeret, godt værksted spredes, er det ofte sandt. At folk vælger at anbefaler en mekaniker uden at drage andet fordel af denne, er det fordi, de har haft en god oplevelse. Hvis det er din første gang, du skal på værksted i et nyt område, er det netop anbefalingerne, der viser dig vejen til det bedste værksted.

Brug dit netværk til at finde den dygtige mekaniker nær dig. Spørg din familie, venner og naboer hvordan deres oplevelser har været – de svarer ærligt. Ligeledes kan du også peges i retning af de gode værksteder ved at undersøge mekanikernes anmeldelser online på sider som Trustpilot.

Hold bilen i god stand

Din regning hos mekanikeren bliver billigst af, at du passer godt på din bil. Når bilen bliver inspiceret, ordnet og rengjort jævnligt, skal den sjældnere på værksted. Den absolut nemmeste måde at spare penge på mekanikerbudgettet er ganske enkelt at komme mekanikeren i forvejen.

Skriv en kommentar