Sådan får du tunet du din scooter om til drømmescooteren

De fleste kender til den velkendte, brummende lyd af det lille køretøj med to hjul. Mange forbinder denne lyd med unge mennesker, der kører ræs i havneområder med en tom ølkasse bagpå, men faktisk bruges scootere og knallerter særligt at unge mennesker mellem 16 og 30 år også som et alternativ til en cykel, hvis man har for langt til skole eller arbejde eller til en bil, hvis økonomien er lidt stram. At have en scooter giver altså mere frihed og fleksibilitet i hverdagen, og hvis du ikke er helt tilfreds med dit tohjulede køretøjs ydeevne, kan du her læse dig til nogle tips og trick, som kan guide dig sikkert og lovligt igennem processen.

Hvorfor tune sin scooter?

Alle køretøjer, som findes, er selvfølgelig bygget med det formål at kunne køre uden problemer. Det vil sige, at når du køber en spritny scooter frisk fra fabrikken, så skal du altså ikke bekymre dig om, at den ikke kan køre med optimal fart eller på den mest effektiv måde. Nogle gange kan du dog hjælpe den lidt på vej ved at pusle hist og her og at opgradere forskellige dele på den. Dette kaldes at tune, og man tuner sit køretøj med henblik på at få den til at køre hurtigere og få flere kræfter til at køre mere effektivt og energibesparende.

Det vil ikke kun give en bedre oplevelse under kørslen, men kan også betale sig økonomisk på sigt. Dog er det vigtigt at huske på, at man kun bør tune sin scooter eller knallert, så den stadig overholder lovens rammer. For eksempel vil det ikke give mening at tune sit fartøj til at kunne 20 km/t hurtigere, end hvad fartgrænsen tillader.

Kom i gang med at tune

Din scooter må altså kun køre inden for den gældende fartgrænse. Desuden må den heller ikke larme eller forurene mere, end den gjorde før tuningen. Overtrædelse af loven eller at være indehaver af en ulovlig tunet scooter kan medføre, at politiet konfiskerer din ulovlige scooter, og derudover tildeler dig en bøde. Du kan derfor spare dig en masse besvær, hvis du tuner inden for lovens rammer.

Har du brug for professionel vejledning til at tune, kan du tage din scooter med på værksted. Her kan du komme med ønsker til, hvad du gerne vil have ud af din scooter, og de professionelle kan desuden give dig flere ideer og vejlede dig om, hvad der er lovligt og ikke lovligt.

Hvis du selv er kyndig med hænderne, kan du selv kaste dig ud i tuningen. Hvis du har spørgsmål undervejs eller bare gerne vil dele din oplevelse, kan du altid gå ind på Scootergalleri, hvor du kan læse alt om scootere og være med i et fællesskab bestående af andre scooterentusiaster. Her kan du desuden deltage i forummet, uploade billeder af din scooter og tjekke markedet ud for scootere til salg og reservedele, du kan bruge til tuningen.

Skriv en kommentar