Her er bilen til dig, der er hesteejer

Hvis du både er ejer af heste og den kommende ejer af ny bil, ved du nok, at pengene ikke vokser på træerne, og de skal bruges fornuftigt og ikke på mere end det nødvendige. Det kan være svært at vide, hvad man skal vælge af bil, men heldigvis er der hjælp at hente. Denne guide er ment som en hjælp til dig, som er hesteejer, og som overvejer at købe ny bil. Du kan læse om, hvordan du vælger den bil, der passer bedst ind i dit og dine hestes liv.

Spørg ligesindede til råds

Hvis man står over for en udfordring eller er i tvivl om noget, er det altid en god ide at spørge om hjælp hos andre, som måske har stået i lignende situation. Derfor kan det være godt for dig, at spørge dine venner eller familiemedlemmer, som også er heste- og bilinteresserede. Er der ingen i din omgangskreds, som kan være dig behjælpelige, kan du alternativt gå på nettet. Der findes masser af sider, fora og fællesskaber på internettet, hvor du kan læse alt om heste, hestetrailere og biler med mere.

Tænk praktisk

Der er mange overvejelser og spekulationer i forbindelse med det at købe en ny bil. Det er dog vigtigt, at man er realistisk omkring situationen og dermed stiller krav til, hvad den nye bil skal kunne. Er du hesteejer, er det oplagt at kigge efter en bil, der kan trække en hestetrailer. Her skal du formegentlig ud i en Volkswagen Passat 2,0 TDI, en Peugeot 208 HDi eller en Ford Mondeo 2,0 TDCi, der alle kan trække en hestetrailer med indhold.

At købe en bil er dog et meget individuelt valg, så derfor vil der ikke optræde flere konkrete forslag i denne guide. I stedet vil du kunne læse om nogle ting, du bør have med i tankerne, før du går ud og køber en ny bil. Overvej for eksempel, om det skal være en firhjulstrækker eller ej, da det har betydning for bilens trækevne.

Du bør også tænke over, om det er absolut nødvendigt, at din bil skal være i stand til at trække en hestetrailer. Hvis du blot transporterer hestene et par gange om året, kan du overveje at låne af en anden i stedet for at investere i både en kraftfuld bil og en hestetrailer.

Hvis hestene går ude i nærheden af, hvor du kører med bilen, kan du overveje at købe en hybrid eller i hvert fald mere miljøvenlig bil. Bilosen fra udstødningsrøret er ikke kun dårligt for miljøet og mennesker, men det kan også have en sundhedsskadelig effekt på hestene især over længere tid. Det kan derfor være en god ide at investere i et grønnere og renere køretøj.

Hvis bilen skal bruges til at pendle på arbejde, bør det også være én, der egner sig til køre over længere afstande.

Husk, at du hos bilhandleren kan du altid få professionel rådgivning og vejledning.

Skriv en kommentar