Få det bedste overblik over a-kasser i Danmark

Uanset, om du har været medlem af din valgte a-kasse i 10 år og nu ønsker at skifte til en anden, eller at du står og skal til at melde dig ind i én, kan der være mange spørgsmål, der rejser sig i forbindelse med dette; hvilken én skal man vælge? Hvor meget vil det koste om måneden? Denne guide hjælper dig med at besvare disse spørgsmål og giver dig et overblik over, hvilke forskellige a-kasser, der findes i landet.

Hvad er en a-kasse?

Først og fremmest vil en forklaring af, hvad en a-kasse egentlig er for en størrelse måske være på sin plads. En a-kasse er en organisation, der er økonomisk støttet af staten og sine medlemmer og har til formål at forsikre dig, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Det gør den ved, at du modtager en månedlig ydelse kaldet dagpenge, mens du søger efter arbejde. En a-kasse støtter dig altså både økonomisk, men også med samtaler med de ansatte, der kan hjælpe dig ud på arbejdsmarkedet igen. Desuden står de også for andre opgaver såsom at være med til at styre reglerne inden for dagpengesystemet og at udbetale feriepenge og diverse ydelser.

Det månedlige kontingent, som det koster, er selvfølgelig ikke højere end dagpengebeløbet, du får udbetalt. Det er derfor en måde at betale til en forsikring, hvis nu du skulle miste dit job. Hvis du er studerende med mere end et år tilbage af studiet, tilbyder mange a-kasser dig gratis medlemskab, så du først skal begynde at betale, når du er blevet færdiguddannet. Dette er selvfølgelig en måde at beholde dig som kunde, men det er også en gevinst for dig i og med, at det er gratis, og du har medlemskabet på plads, så du ikke skal tænke på det senere.

Skab dig et overblik

Hvis du er godt inde i, hvordan en a-kasse fungerer, og hvad den kan gøre for dig, er det bare om at vælge en. Der findes på nuværende tidspunkt 30 forskellige godkendte a-kasser i Danmark. Ved at klikke på linket, kan du finde en oversigt over a-kasser i landet.

Nogle a-kasser er oprettet særligt med henblik på arbejdere inden for det samme felt, såsom Lærernes A-kasse, mens andre er åbne for alle. Det er op til dig at vælge, hvilken a-kasse du vil være medlem af, men sørg for at sætte dig godt ind i, hvad de forskellige tilbyder. Nogle har flere fordele end andre, og så er der jo selvfølgelig også prisen at have med i tankerne. Nogle a-kasser er billigere end andre, men oftest kan det godt betale sig at give lidt ekstra. Husk at det som nævnt er en indbetaling, til hvis nu du skulle stå uden arbejde.

Hvad du skal overveje er, hvilken uddannelse du er ved at tage eller færdiguddannet i, hvad dine overvejelser omkring barsel og lønsikring med mere er. Læs oversigten, og vælg den, der passer bedst til dine behov

Skriv en kommentar